4.2.2017. 22:20
0
Brod s 93 migranta uplovio na sjevernu obalu Kipra
Brod koji je prevozio 93 migranta za koje se vjeruje da su Sirijci, među kojima je 42 djece i 17 žena, uplovio je na kiparsku sjeveroistočnu obalu, saopćili su kiparski zvaničnici u subotu. Oni vjeruju da je njihovo putovanje počelo iz turskog grada Mersina.

Policijski zvaničnik koji je tražio da ostane anoniman u skladu s policijskim pravilima izjavio je za Associated Press da je brod primijećen petnaestak kilometara od obale prije nego što je uplovio u blizini sela Kato Pyrgos.

Policajci su pronašli migrante na njihovoj tački iskrcavanja neposredno iza ponoći s petka na subotu.

Vršilac dužnosti zapovjednika kiparske Civilne zaštite Loukas Hadjimichael izjavio je za Associated Press da je svih 93 migranata u dobrom zdravstvenom stanju i da su prebačeni u prijemni centar u blizini prijestonice Nikozije.

Hadjimichael je kazao da je to jedanaesta grupa koja je stigla brodom na taj istočnomediteranski otok od septembra 2014. Ukupno 948 ljudi bilo je u tih 11 grupa.

Kipar se nalazi oko 160 kilometara od sirijske mediteranske obale, ali nije zabilježio masivni priliv izbjeglica kroz koji su prošli Turska i Grčka.

Hadjimichael je kazao da je to prvi dolazak migranata brodom na Kipar u ovoj godini.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.