26.2.2024. 21:15
0
Marokanska mornarica spasila 122 migranta u brodici na putu ka Španiji
Marokanska mornarica spasila je 122 migranta koji su plovili prema Španiji kod atlantske obale te sjevernoafričke zemlje, javila je u ponedjeljak zvanična novinska agencija MAP.

Pretrpana brodica sa 122 subsaharska migranta, uključujući jednog maloljetnika i jedno mrtvo tijelo, presrela je jedinica marokanske obalske straže oko 190 kilometara od marokanske luke Dakhla, navodi se u agencijskoj vijesti.

Spašenim migrantima, od kojih su neki bili lošeg zdravstvenog stanja, pružena je neophodna njega prije nego što su prošli standardne administrativne procedure, dodaje se u vijesti.

Maroko je postao središte za afričke migrante koji žele doći do Evrope.

Prema službenim statistikama, jedinice marokanske vojske uhapsile su oko 87.000 migranata bez dokumenata 2023. godine, od kojih je većina porijeklom iz subsaharske Afrike, prenosi Xinhua.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.