12.2.2017. 18:46
0
Turski predsjednik Erdogan u Bahreinu dočekan uz najviše državne počasti
Bahreinski kralj Hamad bin Isa al-Kalifa primio je uz najviše državničke počasti predsjednika Republike Turske Recepa Tayyipa Erdogana koji je doputovao u zvaničnu posjetu toj zaljevskoj zemlji

Kralj al-Kalifa Erdogana je dočekao na aerodromu, a potom su lideri dvije zemlje istim vozilom stigli u palatu Sakhir, gdje je upriličen zvanični doček turskom predsjedniku.

Nakon ceremonije, kralj al-Kalifa i predsjednik Erdogan održali su bilateralni sastanak, a potom su prisustvovali i sastanku proširenih delegacija dvije zemlje.

Shodno ranijim najavama turskog predsjednika, teme susreta sa bahreinskim zvaničnicima su bilateralna i regionalna pitanja, uključujući krizu u Siriji i borbu protiv terorizma.

S ciljem intenziviranja političkih i ekonomskih odnosa, turski predsjednik Erdogan danas je započeo turneju u zaljevskim zemljama tokom koje će, nakon Bahreina, posjetiti Saudijsku Arabiju i Katar.


(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.