17.3.2017. 8:57
0
Putničkom avionu otpao propeler
Putnički avion sletio je bezbjedno na aerodrom u Sidneju nakon što mu je tokom leta otpao jedan od dva propelera, saopštili su asutralijski zvaničnici.

Posada aviona "saab 340" na regionalnom letu izvijestila je da je propeler desnog motora otpao na oko 20 kilometara jugozapadno od aerodroma. 

U avionu kompanije "Alburi" bilo je 16 putinika i tri člana posade, prenio je AFP. 

Istražitelji su apelovali da građani koji pronađu dijelove propelera odmah obavijeste vlasti, da bi se razjasnilo zašto se ovo desilo. 

"Ovo je veoma, veoma neobično i dešava se veoma rijetko. Imali su sreće", rekao je Piter Gibson, portparol Administracije za bezbjednost civilne avijacije. 

Dijelovi koji su otpali nisu napravili dodatnu štetu na letjelici. 

Avio-prevoznik iz Sidneja saopštio je da je posada pratila standardne operativne procedure i da je avion sletio "normalno i na vrijeme". 

(SRNA/Merima Druškić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.