27.3.2017. 15:12
0
Iračke snage u ofanzivi na rubu Starog grada u Mosulu, u obruču 400.000 civila
Iračke snage ponovno su u ponedjeljak pokrenule ofanzivu na džihadiste Islamske države u Starom gradu u središtu Mosula, kazao je jedan zapovjednik.

Oko 400.000 civila opkoljeno je u Starom gradu između džihadista i iračkih snaga potpomognutih međunarodnom koalicijom prevođenom Washingtonom, koje pokušavaju ponovno preuzeti posljednje veliko urbano uporište IS-a u Iraku.

"Savezna policija i Snage za brzo djelovanje ministarstva unutarnjih poslova počele su napredovati danas na jugozapadnom raskršću u Starom gradu", rekao je zapovjednik savezne policije general Raed Šaker Džavdat. 

Iračke snage bore se na rubu Starog grada već sedmicama ali su suočene sa žestokim otporom džihadista optuženih da civile koriste kao ljudski štit, prenosi Hina.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.