6.4.2017. 9:06
1
Trump: Sirija je sada moja odgovornost, užasni napad je uvreda za čovječanstvo
Američki predsjednik Donald Trump, obraćajući se na konferenciji za novinare, u srijedu je kazao da je napad hemijskim oružjem na sirijske civile "prešao mnogo granica" i da je promijenio način na koji on vidi Siriju i njenog lidera Bashara al-Assada, javlja CNN.

- Ja sada imam odgovornost, ja ću imati tu odgovornost i veoma ponosno ću je snositi - rekao je Trump odgovarajući na pitanje o saopćenju Bijele kuće od utorka u kojem se za napad djelomično okrivljuje Barack Obama.

- To je sada moja odgovornost. To je bila velika šansa koja je propuštena - izjavio je Trump u srijedu na konferenciji za novinare u Bijeloj kući s jordanskim kraljem Abdullahom II.

Trump je ostao pri tvrdnji da je Obamina prijetnja u kojoj govori o prelaženju crvene linije "bila prazna prijetnja koja nas je unazadila na mnoge načine, ne samo u Siriji, već i u mnogim drugim dijelovima svijeta".

Predsjednik je osudio napad, nazvavši ga "gnusnim".

- Jučerašnji hemijski napad, hemijski napad koji je bio toliko užasan, u Siriji, na nedužne ljude, uključujući žene, malu djecu, pa čak i prelijepe bebe, njihove smrti su uvreda za čovječanstvo. Ovi gnusni postupci Assadovog režima ne mogu biti tolerisani. Sjedinjene Države stoje uz naše saveznike širom planete kako bi osudile ovaj stravični napad i sve ostale stravične napade - kazao je Trump.


(Fena/Admir Oručević)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.