19.5.2017. 16:36
0
Progon homosekusalaca: Čečenski homoseksualci nadaju se pronalasku utočišta u jednoj od pet zemalja
Deseci gej muškaraca koji su pobjegli od progona u Čečeniji nadaju se da će pronaći utočište u nekoliko zemalja koje su se ponudile pomoći.

Aktivisti pregovaraju sa pet zemalja, od kojih su dvije izvan EU, kazali su iz Ruske LGBT mreže za BBC.

Devetorici muškaraca su već odobrene vize. Dvojica su otišla u Litvaniju, koja je saopćila da je uključena u ovo pitanje.

- Veoma je važno reagirati, jer se oni pate - rekao je za BBC ministar vanjskih poslova Litvanije Linas Linkevicius, ne navodeći o kojim drugim državama se radi, ali ih je opisao kao "saveznike".

Odluka njegove zemlje je "implicitna poruka" Rusiji, kazao je, zato što "mi brinemo o ruskim građanima čija se prava krše", javlja BBC.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.