15.6.2017. 17:40
0
Bivši sjevernokorejski zatvorenik pretrpio "teško neurološko oštećenje"
Bivši sjevernokorejski zatvorenik Otto Warmbier je u stabilnom stanju, ali je pretrpio "teško neurološko oštećenje", kazala je u četvrtak glasnogovornica Univerzitetskog medicinskog centra Cincinnati.

Dvadeset dvogodišnji student Univerziteta u Virginiji, koji je trenutno u komi, oslobođen je iz humanitarnih razloga, saopćila je sjevernokorejska novinska agencija, prenosi CNN.

Warmbier je oslobođen početkom ove sedmice, nakon što je u zatvoru proveo više od 17 mjeseci.

Proglašen je krivim za počinjenje "neprijateljskog čina" protiv Sjeverne Koreje u martu 2016. godine i osuđen na 15 godina prisilnog rada u zatvoru.

Otprilike u to vrijeme Warmbier je pao u komu. Izvor blizak njegovoj porodici je kazao da je Warmbier prošle godine obolio od botulizma.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.