24.6.2017. 10:10
0
U Londonu preventivno evakuisano više od 800 stanova
U londonskom naselju Camden iz višespratnica evakuisani su stanari nakon što su vatrogasne službe saopštile da im ne mogu garantovati bezbjednost nakon velikog požara koji je protekle sedmice zahvatio obližnji neboder "Grenfell".

Kamden je jedna od opština u Engleskoj čije su zgrade tokom renoviranja obložene zapaljivim izolacionim materijalom mada oko sebe imaju i slojeve otporne na vatru. 

Guldova je izrazila očekivanje da će popravke trajati između dvije i tri sedmice. 

Rukovodstvo Kamdena juče je donijelo odluku o evakuaciji pet stambenih zgrada nakon što su rezultati inspekcija pokazali na prisustvo spornog materijala. 

Lokalni zvaničnik Georgia Gould rekla je za britanski Sky newsje oformljen prihvatni centari i da su za smještaj evakuisanih obezbijeđeni hoteli. 

Prema njenim riječima, evakuacija iz više od 800 stanova izvršena je nakon što su vatrogasci saopštili da ne mogu da garantuju bezbjednost stanarima višespratnica. 

U požaru koji je 14. juna zahvatio neboder "Grenfell" poginulo je najmanje 79 osoba.

(SRNA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.