7.3.2024. 19:44
0
Zelenski odobrio kandidaturu Zalužnog za ambasadora u Londonu
Ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski odobrio je kandidaturu bivšeg komandanta vojske Valerija Zalužnog za ambasadora u Velikoj Britaniji, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

"Zelenski je danas odobrio kandidaturu Valerija Zalužnog za mjesto izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Ukrajine u Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine je dodalo da je već poslalo Londonu odgovarajući zahtjev za sporazum.

Zalužni je smijenjen sa pozicije glavnokomandujućeg oružanih snaga 8. februara, a 9. februara je ukazom Zelenskog odlikovan titulom "Heroj Ukrajine".

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.