3.7.2017. 8:45
0
Pucnjava u blizini džamije u Francuskoj, osam osoba ranjeno
Osam osoba je ranjeno u pucnjavi u nedjelju navečer ispred džamije u gradu Avignon na jugu Francuske.

Izvor blizak istrazi kazao je u ponedjeljak da policija smatra da se radi o ličnom obračunu, a ne o ekstremističkom napadu, javlja Reuters.

Kako navodi ovaj izvor, dvije od osam ranjenih osoba su hospitalizirane. Vjernici koji su napuštali džamiju navodno nisu bili planirane mete u ovom incidentu.

Novine La Provence pozivaju se na izvor iz pravosuđa koji je rekao da policija incident ne tretira kao čin terorizma, već da se smatra da se radi o obračunu među omladinom.

Ove novine se također pozivaju na riječi svjedoka koji su ispričali da su dva napadača, čija su lica bila pokrivena, počela pucati sinoć oko 22.30 sati dok su vjernici izlazili iz džamije.

Kako prenosi BBC, četiri osobe su ranjene ispred džamije, dok su članovi četveročlane porodice, uključujući 7-godišnju djevojčicu, zadobili  povrede u svom stanu oko 50 metara od džamije.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.