17.8.2017. 11:10
0
Bannon: Nema vojnog rješenja za Sjevernu Koreju
Glavni strateg američkog predsjednika Donalda Trumpa, Steve Bannon, izjavio je da nema vojnog rješenja za prijetnju koju predstavlja Sjeverna Koreja i njene nuklearne ambicije, uprkos nedavnoj najavi američkog predsjednika da će odgovoriti na nove akte agresije "vatrom i bjesom".

U intervjuu za American Prospect postavljenom na internetu u srijedu, Bannon je izjavio za tu liberalnu publikaciju da SAD gube u ekonomskoj trci s Kinom. Također je govorio o smjenama svojih suparnika u ministarstvima odbrane i vanjskih poslova.

Bannon je također upitan o pokretu bijelih suprematista, čiji je marš u Charlottesvilleu u Virdžiniji proteklog vikenda doveo do smrtonosnog nasilja. On ih je kritikovao kao "gubitnike, marginalne elemente i gomilu klovnova".

Bijela kuća nije odmah odgovorila na zahtjeve za komentarom.

- Nema vojnog rješenja (za sjevernokorejsku nuklearnu prijetnju). Dok neko ne riješi dio jednačine koja pokazuje da deset miliona ljudi u Seulu neće poginuti u prvih 30 minuta od konvencionalnog oružja, ne znam o čemu govorimo. Tu nema vojnog rješenja, budimo svjesni toga - izjavio je Bannon, prenosi Associated Press.

(FENA/Amila Alijagić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.