13.9.2017. 21:05
1
Recep Tayyip Erdogan poručuje: Poludjeli su jer smo napravili dogovor sa Rusijom o S-400
Presjednik Turske Recep Tayyip Erdogan odbacio je danas zabrinutost saveznika iz NATO-a zbog plana Ankare da kupi odbrambene sisteme iz Rusije te je poručio da će Turska nastaviti poduzimati mjere koje smatra potrebnim, javlja Reuters.

Turska je poručila da će od Rusije kupiti raketne sisteme S-400 jer zapadne kompanije nisu ponudile nikakvu „finansijski efektivnu“ alternativu. Zvaničnci NATO-a su na to reagirali.

- Poludjeli su jer smo napravili dogovor sa Rusijom o S-400. Šta smo trebali uraditi, čekati na njih? Mi ćemo poduzimati i poduzimamo sve mjere na našem sigurnosnom frontu - rekao je Erdogan u Ankari.

Turska je druga najveća armija u NATO ima enornmni značaj za NATO, ali odnosi se pogoršavaju. I američki Pentagon je izrazio zabrinutost.

(Fena / Haris Ahbabović)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.