2.2.2018. 22:20
0
Trump: Mnoge ljude treba da je sramota
Američki predsjednik Donald Trump rekao je danas da republikanski memorandum priča sramotnu priču i da mnoge ljude treba da je sramota.

Trump je kazao novinarima da je odobrio objavljivanje memoranduma i uputio ga u Kongres.

- Mislim da je ovo užasno, sramotno je šta se dešava u ovoj zemlji. Mnogi treba da se stide - rekao je Tramp.

Demokrate u Odboru Predstavničkog doma za obavještajna pitanja opisale su memorandum kao "sramotan pokušaj diskreditacije" Federalnog istražnog biroa (FBI), Ministarstva pravde i istrage o ruskom uplitanju u izbore 2016. godine.

"Ovo selektivno objavljivanje i politizacija povjerljivih informacija predstavlja užasan presedan i načinit će dugoročnu štetu obavještajnoj zajednici i našim agentima", navodi se u saopćenju demokrata.

Demokrate se nadaju da će moći da objave svoj memorandum u vezi s ovim optužbama 5. februara.

U memorandumu se, između ostalog, navodi se da je FBI zloupotrijebio zakon o nadzoru stranih obavještajnih službi, tako što ga je koristio da na neprikladan način dođe do naloga za prisluškivanje, oslanjajući se na neprovjereni dosije o Trampu i Rusiji, koji je sastavio bivši agent britanske obavještajne službe Christopher Steele.

Trump je danas ranije optužio FBI i Ministarstvo pravde da su politizirali istražne procese u korist Demokratske stranke.

(Ajla Hurko)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.