18.2.2018. 13:41
0
Poljski premijer odbacio kritike Izraela
Poljska vlada je saopćila da komentari premijera Mateusza Morawieckog da su i Jevreji bili zločinci u Drugom svjetskom ratu kao i Poljaci i drugi, a koje je osudio Izrael, nisu imali namjeru negirati holokaust, prenosi Reuters.

Poljska se našla pod kritikama zbog zakona kojim je zabranjeno tvrditi da su Poljaci bili saučesnici u smrti miliona Jevreja tokom nacističke okupacije.

Morawiecki je bio upitan da li će prekršiti zakon ako ispriča da je njegova majka preživjela holokaust u kojem su Poljaci sarađivali s Gestapom, a on je odgovorio da su i Jevreji bili zločinci kao i pripadnici drugih naroda.

Tu je njegovu izjavu odmah osudio Izrael, ali je vlada odbacila kritike.

(FENA/Ajla Hurko)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.