23.3.2018. 17:15
0
Najmanje tri osobe poginule u napadu u Francuskoj
Najmanje tri osobe su poginule u jugozapadnoj Francuskoj u napadu muškarca koji je zaustavio vozilo, pucao na policiju, a zatim uzeo taoce u supermarketu uzvikujući Bog je velik, javlja Reuters.

Policija je nakon toga upala u supermarket i ubila napadača. Izvor iz ministarstva policije je rekao da su i dva taoca poginula.

-  To je privremeni bilans. Nažalost, može biti i gore. Tri osobe su povrijeđene, jedna od njih teško – prenosi Reuters izjavu neimenovanog izvora iz policije.

Naknadno, policija je objavila da je napadač upucao jednu osobu u glavu u gradiću Carcassonne prije nego je, bježeći od policije uzeo taoce.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron je izjavio da se, najvjerovatnije radi o terorističkom napadu, te da su raspoređene sigurnosne snage.

Napadač je navodno izrazio lojalnost terorističkoj organizaciji ISIL i tražio je oslobađanje Salah Abdeslama, glavnog osumnjičenog za terorističke napade 2015. godine u Francuskoj.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.