10.5.2018. 17:00
0
Ankete - Erdoganova koalicija vodi uoči izbora u Turskoj
Vladajuća stranka u Turskoj AKP i njihov partner u koaliciji MHP, bi dobili 54 posto glasova da se danas održavaju izbori, pokazala je anketa MetroPoll.
Opći i predsjednički izbori u Turskoj su zakazani za 24. juni. U istraživanju je učestvovalo 2.063 ispitanika u 28 turskih provincija, javlja agencija Reuters. 

Stranka predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana bi osvojila 48 posto glasova, dok bi MHP dobio šest posto. Opozicioni CHP bi dobio 21 posto, novoosnovana stranka Iyi bi osvojila 12, a prokurdska HDP 10 posto glasova.

Erdogan je raspisao izbore s namjerom da ustabili parlamentarnu većinu kako bi mogao provesti ustavne reforme.

(Fena/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.