28.5.2018. 21:45
0
U izraelskom napadu na pojas Gaze ubijen Palestinac
U izraelskom tenkovskom napadu na sjeveru pojasa Gaze danas je ubjen Palestinac, saopćilo je ministarstvo zdravstva u palestinskoj enklavi kojom upravlja pokret Hamas.

Ministarstvo je saopćilo da je ubijen 30-godišnji Mohammed al-Rudei.

U napadu je ranjena još jedna osoba. 

Vojna glasnogovornica izjavila je za AFP da su dvojica Palestinaca pokušala da probiju graničnu ogradu "s namjerom da izvedu napad".

Kazala je da je su njih dvojica zarobljeni ali da su drugi Palestinci iz pojasa Gaze otvorili vatru po izraelskim vojnicima.

- U odgovoru na to, napali smo tenkom - dodala je.  

Očevici su javili da je tenk napao posmatračko mjesto koje pripada naporužanoj grupi.

U saopćenju vojnog krila Hamasa, brigada Ezzedine al-Qassam, Rudeia se slavi kao borac protiv izraelske okupacije, prenosi agencija AFP.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.