3.6.2018. 16:02
0
Srušila se zgrada u Keniji, tri osobe poginule
Najmanje tri osobe su poginule u rušenju petospratnice u glavnom gradu Kenije, javlja Reuters.
Nije poznato šta je uzrok rušenja, ali vlasti tvrde da je gotovo 40.000 objekata izgrađeno bez dozvole i da predstavljaju rizik. Spasioci tragaju za preživjelima ispod rušeniva.

-  Operaciju spašavanja privodimo kraju. Nadamo se da nećemo pronaći još žrtava – rekao je predstavnik policije Patrick Mwangi novinarima.

On je ustvrdio da je policija u više navrata upozoravala stanovnike da napuste objekte koji nisu sigurni. Samo u posljednje dvije godine deseci ljudi su poginuli u sličnim nesrećama.

(Fena/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.