17.7.2018. 20:45
0
Ryan: SAD spremne razmotriti nove sankcije Rusiji
Sjedinjene Američke Države spremne su razmotriti nove sankcije Rusiji zbog navodne umiješanosti te zemlje u američke izbore, kazao je predsjednik Zastupničkog doma SAD-a Paul Ryan.

- Proveli smo istragu o miješanju Rusije u naše izbore. Oni su se uplitali, to je jasno i u to ne bi trebalo biti sumnje. Također je jasno da to nije značajno uticalo na ishod izbora. Kao rezultat toga nametnuli smo sankcije Rusiji kako bismo ih držali za odgovorne - naveo je Ryan.

Istaknuo je da ukoliko postoje neke druge opcije za sankcije da će razmisliti o tome, prenosi Sputnik.

Ryanova izjava dolazi nakon bilateralnog susreta američkog predsjednika Donalda Trumpa i njegovog ruskog kolege Vladimira Putina u Helsinkiju koji je održan jučer.

Trump je nakon sastanka s Putinom istaknuo da je to 'dobar početak' u budućim relacijama dviju zemalja.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.