27.7.2018. 22:40
0
Trump je otvoren za posjetu Moskvi, nada se dolasku Putina u Washington
Američki predsjednik Donald Trump otvoren je za posjetu Moskvi, saopćila je Bijela kuća u petak, nakon što je ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio da je pozvao američkog čelnika.

Uprkos bjesnim reakcijama u Sjedinjenim Državama nakon sastanka dvojice čelnika u Helsinkiju prošle sedmice, Putin je izjavio da je još jedan samit s Trumpom na dnevnom redu.

- Po pitanju naših sastanaka ja veoma dobro shvaćam šta je predsjednik Trump rekao. On želi nove sastanke - izjavio je Putin novinarima u Južnoj Africi, gdje je prisustvovao samitu velikih ekonomija u razvoju.

- Spreman sam na to. Trebaju nam odgovarajući uslovi koji bi postojali i koje bismo stvorili u našim zemljama - kazao je Putin.

Bijela kuća je saopćila da Trump s entuzijazmom gleda na novi samit s Rusijom.

- Predsjednik Trump nada se da će predsjednik Putin posjetiti Washington, i on je otvoren da posjeti Moskvu nakon što je primio zvaničan poziv - navodi u izjavi za javnost glasnogovornica Bijele kuće Sarah Sanders, prenosi Reuters.




(FENA / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.