5.8.2018. 16:55
0
Bolton: Vlada SAD-a nema veze sa incidentom u Venecueli
Sjedinjene Američke Države nemaju nikakvo učešće u napadu dronovima na venecuelanskog predsjednika Nicolasa Madura dok je držao govor, kazao je savjetnik SAD-a za nacionalnu sigurnost John Bolton, prenosi Reuters.
 - Mogu nedvosmisleno reći da vlada SAD-a nema nikakvu umiješanost u taj slučaj - dodao je Bolton u intevjuu za "Fox News Sunday".
 
Venecuelanski pokret pod nazivom "Flanelski vojnici" preuzeli su odgovornost za pokušaj ubistva predsjednika države Nicolasa Madura.

Operacija se sastojala od leta dva drona napunjena eksplozivom C-4 do predsjedničke tribine. Međutim, snajperisti Počasne garde oborili su dronove prije nego što su stigli do mete.

U napadu je povrijeđeno ukupno sedam vojnika.


(FENA / Lejla Trle) 
SAD
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.