29.8.2018. 16:45
0
Lavrov: Moskva i Rijad odlučni u borbi protiv terorizma
Rusija i Saudijska Arabija su odlučne da se zajedno bore protiv terorizma i ekstremizma, izjavio je ministar vanjskih poslova Rusije Sergej Lavrov.

 - Naše zemlje su odlučne da se beskompromisno bore protiv terorizma u svim njegovim oblicima, posvećujući posebnu pažnju iskorjenjivanju terorističke i ekstremističke ideologije - rekao je Lavrov na zajedničkoj konferenciji za novinare, nakon sastanka sa ministrom vanjskih poslova Saudijske Arabije Adelom al-Jubeirom.

Po njegovim riječima, Moskva i Rijad su ujedinjeni u stavu da aktuelni potencijal za sukob u strateški važnom regionu Bliskog istoka i sjeverne Afrike ima najnepovoljniji uticaj na regionalnu i globalnu sigurnost, kao i stabilnost.

Lavrov je rekao da Rusija poziva Ujedinjene nacije i njene institucije da 'igraju' aktivniju ulogu u stvaranju uslova za povratak sirijskih izbjeglica u svoju domovinu.

- Upoznali smo naše kolege o naporima koje ulaže Rusija u kontaktu sa odgovarajućim zemljama regiona, kako bi osigurala neophodne uslove za povratak izbjeglica i interno raseljenih osoba u njihova stalna prebivališta u Siriji - naveo je Lavrov, prenosi Sputnik.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.