13.12.2018. 18:15
0
Merkel: Nema promjena u Brexitu, možda 'dodatnih uvjeravanja'
Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je u četvrtak da čelnici Evropske unije neće promjeniti sporazum o Brexitu s Britanijom, ali da bi mogli razmisliti o "dodatnim uvjeravanjima".

Merkel je kazala dok je stizala na samit čelnika EU u Bruxellesu da je "veoma dobrodošla vijest" da je britanska premijerka Theresa May "preživjela" glasanje o povjerenju među poslanicima iz njene Konzervativne stranke.

Merkel je upozorila na očekivanja od davanja previše ustupaka EU, rekavši kako smatra sporazum o napuštanju - za koji May nastoji pridobiti podršku poslanika u parlamentu - "veoma dobro dogovorenim".

- Naravno da i mi imamo svoje principe i ja ne vidim nikakve ponovne promjene u tom sporazumu o napuštanju. Naših 27  država članica bit će veoma jedinstvene po tom pitanju i mi moramo jasno izraaziti naše interese - izjavila je Merkel.

Njemačka čelnica kaazala je da blok želi "veoma, veoma dobre odnose" s Britanijom nakon njenog povlačenja, prenosi Associated Press.

 

(FENA / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.