24.12.2018. 20:46
0
Demokrati: Nećemo dati novac za gradnju zida prema Meksiku
Demokratski senator jasno je stavio do znanja da Demokrati nemaju namjeru dati predsjedniku Donaldu Trumpu milijarde dolara koje on želi za izgradnju zida na američko-meksičkoj granici.

Sporenje je dovelo do parcijalnog prestanka rada američke vlade koji bi se mogao produžiti i na period iza Božića.

Senator iz Oregona Jeff Merkley izjavio je da su Demokrati "apsolutno voljni" da ulože novac poreskih obveznika u sigurnost američkih granica.

Upitan, međutim, od televizijskog voditelja da li Demokrati neće dati odobrenje za novac za gradnju zida, Merkley je odgovorio: "To je tačno. Nećemo dati ništa", prenosi AP. 

Merkley je izjavio za program “This Week” TV mreže  ABC da "betonski zid visok 30 stopa i metalni šiljci na visini od 30 stopa nisu mudro rješenje", prenosi AL Jazeera Balkans. 


(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.