9.1.2019. 18:30
0
Avramopoulos: Nije na ponos Evropi da 49 migranata čeka na iskrcavanje
Povjerenik za unutrašnje poslove i migracije Dimitris Avramopoulos izjavio je u srijedu da nije na ponos Evropi da 49 migranata čeka na iskrcavanje s brodova skoro tri sedmice te je pohvalio Maltu za prihvat migranata.

"Iskreno, protekle sedmice  nisu bile baš najbolji za Evropu. Imati 49 ljudi na brodovima skoro tri sedmice nije ono što bi Evropa trebala predstavljati. Evropska unija znači ljudske vrijednosti i solidarnost i ako toga nema onda to nije Evropa", rekao je Avrampoulos. 

Kako navodi Evropska komisija, Avramopoulos  je  pohvalio Maltu rekavši da "najmanja država članica pokazuje najveću solidarnost".

-Želim zahvaliti premijeru Josephu Muscatu što je dopustio iskrcavanje dvaju brodova NVO-a. Ti migranti dolaze uz 249 spašenih osoba koje je Malta već prihvatila prošle sedmice. Razumijem kako je tako malom otoku teško upravljati tako izazovnom situacijom - rekao je Avramopoulos.




(FENA / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.