14.1.2019. 9:10
0
Srušio se avion u Iranu, poginulo 15 osoba
Iranska vojska saopštila je da je avion koji se srušio u provinciji Alborz bio vojni i da je poginulo 15 od 16 lica koliko je bilo u letjelici, javila je agencija Fars.

Avion se srušio na aerodromu Karadž, zapadno od Teherana, navodi RT.

"Teretni avion 'boing 707', koji je prevozio meso iz Biškeka u Kirgiziji, morao je vanredno da sleti na aerodromu Fath jer je jedan od članova posade prebačen u bolnicu", saopštila je vojska, javio je Rojters. 

Iranski državni mediji javili su ranije da je u avionu bilo 10 ljudi, a da je izvučeno sedam tijela. 

Vojska je potvrdila da se "boing 707" srušio po nevremenu. Takođe, prema nekim izvorima, avion nije dotakao pistu i udario u ogradu aerodroma. 

Iranske službe za vanredne situacije saopštile su da je avion pogodio stambeno područje u blizini Safadašta, malog grada u provinciji Teheran. 

Prema fotografijama sa lica mjesta, avion se prilikom udara u zemlju prepolovio i zapalio.

(Srna / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.