23.4.2024. 19:22
0
Iranski predsjednik poslao ozbiljno upozorenje Izraelu: "Još jedan napad na Iran i neće ostati ništa od vas!"
FOTO: AP
Iranski predsjednik Ebrahim Raisi izjavio je u utorak da će, ako Izrael izvede još jedan napad na iransku teritoriju, situacija "biti potpuno drugačija" i da "neće ostati ništa od cionističkog režima".

Obraćajući se studentima i profesorima na Univerziteta u Lahoreu u Pakistanu, Raisi je kazao da je Iran kaznio Izrael zbog napada na iranski konzulat u Siriji, misleći na napad dronovima i raketama na Izrael 14. aprila.

Izrael je rano u petak izveo napad dronom na vojnu bazu u centralnom iranskom gradu Isfahanu, ali iranske vlasti tvrde da su osujetile napad.

Raisi je istakao da Iran i Pakistan imaju zajednički stav o odbrani potlačenog naroda Palestine, dodajući da će Teheran nastaviti da ponosno brani Palestince.

(Erna H.I 

IRAN
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.