12.7.2019. 19:16
0
Osuđen na smrt: Silovao i ubio turistkinju, došao kući i gledao TV
Tajlandski sud osudio je na smrt Ronnakorna Romruena (24) zbog silovanja i ubojstva mlade njemačke turistkinje na popularnom otočnom odmaralištu, javlja Washington Times.

Policija je uhapsila Romruena u aprilu ove godine, nakon što je na otoku pronašla tijelo žrtve, skriveno ispod kamenja i lišća.

Romruen je priznao da je silovao 26-godišnju Njemicu Miriam Beelte i zatim je ubio tako što ju je udario kamenom u glavu. Ove srijede, osuđen je na smrt zbog silovanja, ubistva, prikrivanja ubistva i vožnje pod uticajem metamfetamina.

Turist na Tajlandu dojavio je lokalnoj policiji kako je na Romruenu vidio odjeću punu krvi. Nakon dojave, policija je pretražila obližnje područje na otoku Koh Si Chang i pronašla tijelo mrtve turistkinje.

Policija je uhapsila Ronnakorna koji je nakon četiri sata ispitivanja priznao ubistvo. Ispričao je kako se nakon silovanja i ubistva vratio kući, gledao televiziju te pušio cigarete i pio pivo, javlja The Mirror.

Koh Si Chang popularno je turističko odredište, u kojem živi oko 5000 stanovnika. Otok se nalazi u pokrajini Chonburi koja se nalazi oko 65 kilometara južno od Bangkoka, prenosi Index.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.