1.10.2019. 15:00
0
Poznati voditelj žestoko kritikovao tinejdžerku Gretu Thunberg: Budi dobra djevojčica i umukni!
Poznati britanski voditelj Jeremy Clarkson obrušio se komentarima na šesnaestogodišnju klimatsku aktivistkinju Gretu Thunberg, a između ostalog, poručio joj je da bude dobra djevojčica i umukne.

Piše: Haris Ahbabović

- Evo ti jedne ideje, vrati se u školu što prije i naporno radi na časovima nauke, jer će nauka na kraju riješiti problem, a mrštenje i nervozno vrištanje svakih pet minuta neće - poručio je voditelj.

- Kad tinejdžerka ima ljutit i plačljiv ispad, većina roditelja je pošalje u njenu sobu da se smiri. No, kada je šesnaestogodišnja Greta Thunberg izašla na binu u UN-u i izvela potpuni adolescentski nervni slom, dobila je zaglušujući aplauz, ali ne i od mene. Žao mi je, gospođice Thunberg, ali kako se ti bacaš na moju generaciju, moraš da prihvatiš da se ja bacim na tvoju. Mi smo vam dali mobilne telefone, laptope i internet. Mi smo stvorili društvene medije koje svakodnevno koristite i mi upravljamo bankama koje to sve plaćaju - napisao je Jeremy.

Dodao je, braneći svoju, a obrušavajući se na Gretinu generaciju, da nijedan šesnaestogodišnjak nije doprinio ničemu što zapravo koristi. 

- A šta je s tabletama koje uzimaš kada te boli glava? Šta je s čistom vodom koja teče iz tvoje česme, hranom? Šta je sa misijama pomoći u nekim od najsiromašnijih zemalja svijeta? Razmisli o svim filmovima u kojima si uživala, a snimili su ih odrasli - dodao je voditelj.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.