28.8.2020. 13:25
0
Merkel: Pandemija se pogoršava, fokus na društvenoj koheziji i ekonomiji
Njemčka kancelarka Angela Merkel izjavila je u petak da će se pandemija koronavirusa najvjerovatnije pogoršati u narednim mjesecima, i da će njena vlada odgovoriti davanjem prioriteta dobrobiti društva u cijelini, posebno djeci, i ekonomiji

- Vlada će učiniti sve kako naša djeca ne bi bili gubitnici pandemije. Škole i obdaništa moraju biti najvažnija stvar - izjavila je ona na konferenciji za novinare.

Vlada će također nastojati da održi ekomomiju aktivnom, ili da je ponovo pokrene tamo gdje je još blokirana pandemijom, i da očuva radna mjesta.

- Treći prioritet bit će održanje duha društvene solidarnosti dok je pandemija posebno pogodila neke kategorije ljudi, kao što su starci ili porodice s malim primanjima, teže nego ostale.

Njemačka je uspjela da održi broj zaraženih i preminulih od COVID-19  relativno niskim u poređenju s drugim velikim evropskim zemljama, ali je dnevni broj novih zaraza uporno u porastu od početka jula i ubrzao se u posljednjim sedmicama, prenosi Reuters.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.