9.11.2020. 9:43
0
Prvi zadatak predsjednika: Biden danas formira krizni štab
Novoizabrani predsjednik SAD Joe Biden je nagovijestio u nedjelju uvečer da planira da brzo oformi vladu, sa ciljem da suzbije širenje pandemije koronavirusa već na početku mandata, prenose agencije.

Biden će danas formirati krizni štab od 12 članova, koji će imati samo jedan cilj - da se izbore sa koronavirusom.

Demokrata će uključiti svoje revizore u igru, kako bi ubrzao i olakšao tranziciju vlasti. Planira se da njegov tim sakupi informacije o stanju budžeta, ranijim odlukama Trumpove administracije, najavama zakona.

Zvaničnici Bijele kuće nisu komentirali da li će sarađivati sa Bidenovim timom.

-Ljudi žele da se država pomjeri naprijed. Biden i (izabrana potpredsednica Kamala Haris) imaju priliku da rade posao, da stave virus pod kontrolu i da postave našu ekonomiju na noge - rekla je zamjenica šefa izbornog štaba Kate Bedingfild.

Agencije navode da se ne zna da li će predsjednik Donald Trump i njegova administracija sarađivati sa Bidenovom, posebno ne nakon Trampove najave tužbe zbog navodne krađe izbornih rezultata.



(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.