26.5.2022. 14:26
0
Kremlj odbacuje optužbe da Rusija blokira isporuke žita iz Ukrajine
Rusija ne prihvata zapadne optužbe o "blokiranju isporuka žita" iz Ukrajine, pošto su blokadu izazvale akcije samih tih zemalja, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov, piše agencija Beta.

"Kategorički odbacujemo ove optužbe i, naprotiv, optužujemo zapadne zemlje da su preduzele niz nezakonitih radnji koje su dovele do ove blokade", rekao je Peskov.

Upitan da li to znači da zapadne zemlje treba da ukinu sankcije Rusiji da bi obnovile isporuku žitarica, Peskov je rekao da one "treba da ukinu te nezakonite odluke koje sprječavaju kretanje teretnih brodova, izvoz žita“.
 

(Amer M.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.