21.11.2022. 20:45
0
Stoltenberg: Razočarani smo što nije riješen spor, KFOR i NATO ostaju na oprezu
Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je da je razgovarao je sa visokim predstavnikom Evropske unije za vanjsku politiku i sigurnost Josepom Borrellom i da su razočarani što nije riješen spor između Srbije i Kosova, a u vezi sa registarskim tablicama.

Stoltenberg je na Twitteru naveo da se sada mora izbjeći eskalacija.

“Razgovarao sam sa Josepom Borrellom. Razočarani smo što nije bilo moguće riješiti spor oko registarskih tablica. Sada je vrijeme za odgovornost i pragmatična rješenja. Eskalacija se mora izbjeći. NATO i KFOR ostaju na oprezu“, naveo je Stoltenberg. 

Podsjetimo, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Albin Kurti razgovarali su u Briselu u okviru dijaloga na visokom nivou, koji je sazvala EU u pokušaju da se spriječi eskalacija i tenzije na terenu.

Prethodno su obojica učestvovala u odvojinim sastancima sa šefom evropske diplomatije Josepom Borrellom i izaslanikom EU za Zapadni Balkan Miroslavom Lajčakom.

Priština je u nedjelju saopštila da za 24 sata odlaže izdavanje kazni za vožnju automobila sa srpskim “KM“ tablicama. Iako je ranije bilo najavljeno da će pisanje kazni početi 21. novembra, početak te akcije pomjeren je za 22. novembar, navodi N1. 


(A.R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.