4.3.2023. 18:06
0
Zelenski planira početak pregovora o pristupanju Ukrajine EU ove godine
Ukrajina očekuje početak pregovora o pristupanju zemlje Evropskoj uniji ove godine, izjavio je predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski.

Na sastanku s predsjednicom Evropskog parlamenta Robertom Metsolom u gradu Lavovu, Zelenski je zahvalio zvaničnici EU na podršci Ukrajini i uvođenju sankcija Rusiji, pozivajući na dalje jačanje restriktivnih mjera protiv Moskve.

"Ukrajina radi na tome da što prije završi implementaciju preporuka Evropske komisije i započne pregovore o pridruživanju EU ove godine", rekao je on.

Evropska unija odobrila je status kandidata Ukrajini u junu prošle godine, čime je započeo iscrpan pravni proces koji bi mogao trajati mnogo godina.

Metsola je prenijela Zelenskom podršku EU u ratu protiv Rusije.

"Ponovo zajedno u Ukrajini. Za Ukrajinu. Za Evropu. Za mir. Za slobodu. Za pravdu. Za sve naše ljude", objavila je na Twitteru

Ona se sastala i sa Ruslanom Stefančukom, predsjedavajućim ukrajinskog parlamenta, te je izjavila da je "budućnost Ukrajine u članstvu u Evropskoj uniji".

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.