22.4.2023. 11:10
0
Madrid: Konobar izazvao požar u restoranu, dvije osobe poginule
FOTO: Emergencias Madrid / Twitter
Dvojica muškaraca su poginula, a deset osoba je povrijeđeno u požaru u restoranu u Madridu, saopštile su danas španske službe za vanredne situacije.

Požar je izbio kasno sinoć u restoranu italijanske hrane u centralnom kvartu Salamanci.

Očevidac je rekao listu “Pais” da je požar izbio nakon što je konobar palio hranu, tačnije dezert, u posudi, a plamen potom zapalio plafon i zidove.

Bjekstvo gostiju od požara bilo je otežano, jer je vatra izbila u blizini glavnog izlaza, saopštile su službe za vanredne situacije.

Kako piše El Mundo, žrtve imaju između 25 i 30 godina. Uposlenici su pokušali ugasiti požar, ali nisu uspjeli.


“Svi su počeli da vrište i traže pomoć, bio je trenutak panike jer su bili zarobljeni ljudi koji nisu mogli izaći zbog vatre i dima koji je bio tu ”, rekao je jedan od klijenata za El Mundo.
Restoran je udaljen 300 metara od vatrogasne stanice, pa je izbjegnuta veća tragedija.

Španska policija istražuje uzrok požara, prenosi N1. 


(A.R.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.