23.4.2023. 19:14
1
Rusija savjetuje građanima da izbjegavaju putovanja u Kanadu
Rusija savjetuje građanima da izbjegavaju putovanja u Kanadu, navodeći, kako kaže, brojne slučajeve diskriminacije Rusa, uključujući fizičko nasilje, saopštilo je njeno ministarstvo vanjskih poslova, javlja Reuters.

Kanada je jedan od najglasnijih pobornika Ukrajine u ratu protiv Rusije i uvela je sankcije stotinama ruskih zvaničnika i kompanija, kao i široke trgovinske zabrane.

„Zbog brojnih slučajeva diskriminacije ruskih državljana... u Kanadi, uključujući fizičko nasilje, preporučujemo vam da se suzdržite od putovanja u ovu zemlju u svrhu turizma, obrazovanja i u kontekstu poslovnih odnosa“, navodi rusko ministarstvo.

„Ako ste već u Kanadi, pozivamo vas da budete oprezni, posebno na javnim mjestima“, dodali su.

Ubrzo nakon što je rat počeo prošle godine, Kanada je savjetovala građanima da izbjegavaju sva putovanja u Rusiju.

Rusija je prošle sedmice uvela sankcije za 333 kanadska zvaničnika i javne ličnosti, uključujući istaknute olimpijce, što je, kako je rekla, odgovor na kanadska ograničenja Moskvi i podršku Ukrajini.

(Ajdin B.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.