22.5.2023. 8:17
0
Nakon četiri sedmice pada: Cijene nafte prošle sedmice porasle
FOTO: ilustracija
Na svjetskim tržištima cijene nafte su prošle sedmice porasle, nakon četiri sedmice pada, ali trgovalo se nesigurno zbog usporavanja rasta zapadnih privreda, što će oslabiti potražnju za “crnim zlatom”.

Cijena barela na londonskom tržištu porasla je prošle sedmice 1.9 posto, na 75.58 dolara, dok je na američkom tržištu barel poskupio 2.3 posto, na 71.69 dolara.

Polovinom sedmice cijene su rasle zahvaljujući vijestima da bi do kraja sedmice demokrati i republikanci u SAD-a mogli postići dogovor o povećanju državnog zaduživanja, pa bi Kongres iduće sedmice mogao podržati taj dogovor. No to se do petka ipak nije dogodilo, pa su toga dana cijene nafte izgubile dio prethodnih dobitaka.

Ako se do 1. juna u Kongresu ne postigne dogovor, savezne vlasti neće moći financirati rad dijela državnih institucija.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.