10.6.2023. 14:50
0
Njemački kancelar namjerava razgovarati s Putinom
FOTO: AGENCIJE
Njemački kancelar Olaf Scholz danas je izjavio da namjerava ostati u kontaktu s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom i da uskoro planira s njim razgovarati.

Scholz je podsjetio da je posljednji put razgovarao s Putinom netom prije nego što je vođa Kremlja započeo invaziju na Ukrajinu u februaru prošle godine.

- Namjeravam to uskoro opet učiniti - rekao je Scholz na u južnom njemačkom gradu Nurnbergu.

Ističući kako je povlačenje ruskih vojnika iz Ukrajine preduvjet za pravedan mir, Šolc je kazao da to mora svima biti jasno.

Na uzvike iz publike “pregovaraj“, Scholz je odgovorio da je pregovaranje u redu, ali da je pitanje ko s kim i o čemu treba pregovarati.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.