22.7.2023. 12:49
0
Španija: Sutra prijevremeni parlamentarni izbori
U Španiji se sutra održavaju vanredni parlamentarni izbori na kojima bi, prema rezultatima anketa, najviše glasova trebalo da osvoji Narodna partija, ali neće dobiti apsolutnu većinu.

Prijevremene izbore raspisao je premijer Pedro Sančez nakon što su njegova Socijalistička radnička partija i koalicioni partner Alijansa Unidas Podemos na regionalnim i opštinskim izborima u maju ostvarili lošije rezultate od očekivanih.

Sančez je tokom predizborne kampanje pokušavao da sutrašnje izbore prikaže kao obračun između snaga napretka i reakcionog konzervatizma.

Rezultati ankete agencije "Ipsos" pokazuju da ekonomija izaziva najveće interesovanje kod glasača i da je 31 odsto njih to stavilo na vrh svoje liste. Potom slijedi nezaposlenost i zdravstvena zaštita, a na posljednjem mjestu među prioritetima su imigracije.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.