3.8.2023. 21:35
0
Trump stigao u Washigton: Priveden je u zgradu suda
Donald Trump stigao je u Washington i priveden je u zgradu suda u prijestonici Sjedinjenih Američkih Država.

Kao što se moglo očekivati, kamere nisu dopuštene u sudnici.

No, zna se da je to mala sudnica, u jednom od modernijih dijelova zgrade E. Barrett Prettyman, prenosi Sky News.

Današnji postupak će se održati u sudnici 22A. Sudnica ima četiri reda sjedećih mjesta, s klupama s obje strane vrata.

Nasuprot sucu, državni tužitelji će sjediti za stolom s desne strane. Trumpov tim odbrane sjedit će za stolom s lijeve strane.

Novinari sjede u zadnja dva reda, najbliže vratima. Prvi red, odmah iza mjesta gdje će sjediti tužiteljstvo, ispunjen je nepoznatim muškarcima i ženama u odijelima.

Zgrada u koju je bivši predsjednik SAD ušao nosi dodatnu simboliku. Nalazi se na korak od zgrade američkog Capitola – poprišta događaja koji su bili katalizator Trumpovog večerašnjeg pojavljivanja na sudu.

Trumpovo izvođenje optužnice nadgledat će sudac Moxila Upadhyaya.

Jednom kada uđe u prostoriju, milijarder će proći kroz potpuno iste postupke prvog pojavljivanja kao i više od 1.000 njegovih pristalica koji su sudjelovali u neredima 6. januara 2021. godine na Capitolu.

Trump će se u zgradi saveznog suda u Washingtonu suočiti s optužbama da je vodio urotu za poništavanje predsjedničkih izbora 2020.

To su možda i najozbiljnije optužbe s kojima se suočava Trump i mogle bi poremetiti njegove planove za kandidranje na predsjedničkim izborima iduće godine.

Evo optužbi s kojima se suočava:

Zavjera za prevaru SAD
Urota radi ometanja službenog postupka
Ometanje i pokušaj ometanja službenog postupka
Zavjera protiv prava
Optužbe se odnose na upad u zgradu američkog Capitola 6. januara 2021. i navodno uplitanje u predsjedničke izbore 2020. godine.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.