19.8.2023. 13:32
0
X uklanja mogućnost blokiranja računa
FOTO: CNN

Blokiranje će ubiti uklonjeno
Funkcija blokiranja na X-u omogućuje korisniku da zabrani određenim računima da ih kontaktira, vidi njihove objave ili ih prati.

- Blokiranje će biti uklonjeno, osim za DM-ove - rekao je Musk u objavi na mreži, misleći na izravne poruke, prenosi N1.

Rekao je da će X zadržati “mute” funkciju koja sprječava korisnika da vidi određene račune, ali za razliku od blokiranja, ne upozorava drugi račun na tu radnju.

Tehnološki milijarder opisao je sebe kao zagovornika slobode govora, no neki kritičari kažu da je njegov pristup neodgovoran.

Istraživači su otkrili porast govora mržnje i antisemitskog sadržaja na platformi nakon njegovog preuzimanja, a neke su vlade optužile kompaniju da ne čini dovoljno po pitanju ograničavanja sadržaja.

Uklanjanje opcije blokiranja moglo bi dovesti X u sukob sa smjernicama Apple Storea i Alphabet Google Playa.

Sigurnost korisnika 
Odgovarajući na objavu aktivistice Monice Lewinsky koja je pozvala X da zadrži "ključni alat za sigurnost ljudi na internetu", izvršna direktorica Linda Yaccarino stala je u Muskovu obranu.

"Sigurnost korisnika na X-u naš je prioritet broj jedan. Razvijamo nešto bolje od opcije blokiranja i “mute”. Povratne informacije su dobrodošle", objavila je Yaccarino, prenosi N1.

(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.