2.7.2023. 17:47
0
Šef Twittera ne zna šta bi sa sobom: Uveo ograničenja za korisnike pa onda objavio da se samo šalio
FOTO: Theo Wargo/WireImage/Getty
Korisnicima je rekao da ostave telefone, okanu se Twittera i malo više vremena provedu s prijateljima i porodicom

Protekla 24 sata na Twitteru su bila u najmanju ruku uzbudljiva. Elon Musk, vlasnik Twittera, jučer je izjavio da je Twitter privremeno ograničio broj tvitova koje korisnici mogu pročitati u jednom danu. Musk je tvitao da neverificirani računi, oni koji nemaju plavu kvačicu, mogu pročitati do 600 objava dnevno, prenosi Slobodna Bosna.

S druge strane, verificirani računi, oni s plavom kvačicom, privremeno su ograničeni na čitanje 6.000 objava dnevno. Musk je rekao da novi neverificirani računi mogu vidjeti samo 300 objava dnevno.

Kasnije je odluku obrazložio na čudan način: korisnicima je rekao da ostave telefone, okane se Twittera i malo više vremena provedu s prijateljima i porodicom.

Paralelno s Muskovom objavom, brojni korisnici Twittera su na svojoj naslovnici dobili obavijest da su prekoračili svoj limit i da do narednog dana više ne mogu čitati objave na Twitteru. Hiljade ljudi pobjesnile su zbog tog upozorenja, kao i zbog navodne Muskove odluke.

Dok je mnogima Twitter bio blokiran zbog navodnog prekoračenog limita, drugim neverificiranim korisnicima je sve bilo u redu.

No, danas je postalo jasno da se vlasnik Twittera samo šalio. Od jutros nema više problema na Twitteru, kao ni navodnog ograničenja čitanja.

- Od svih ironičnih objava, ova je skupila najviše pregleda! - napisao je Musk ispod objave o ograničenjima

(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.