29.8.2023. 20:24
2
Roditelji ogorčeni zbog transrodne učiteljice i njenih grudi: 'To je definicija ludila'
Kontroverzna transrodna učiteljica Kayla Lemieux iz Kanade snimljena je u šetnji s prijateljicom u predgrađu Toronta.

Nosila je periku, naočale i ogromne protetske grudi koje je tanka uska majica jedva držala.

Roditelji srednje škole Nora Frances Henderson u Hamiltonu, Ontario, u kojoj je počela raditi su zgroženi i njezino zapošljavanje nazivaju 'definicijom ludila', posebno kad se uzme u obzir da su je u staroj školi prošlog proljeća poslali na plaćeni dopust samo da je udalje od učenika zbog 'zbog sigurnosnih problema izazvanih njenim pristupom podučavanju djece'.

"Problem se jednostavno preselio negdje drugdje. Definicija ludila je raditi istu stvar i očekivati drugačiji rezultat", rekla je Celina Close, majka jednog učenika koji pohađa srednju školu Oakville Trafalgar u kojoj je Lemieux prije radila. 

Srednja škola Nora Frances Henderson je upozorila roditelje da će pojačati sigurnosne mjere te da očekuju potencijalne prekide u nastavi. 



"Ne razumijem, koje je opravdanje da Lemieux ponovno predaje", zapitala se Celina Close i nastavila:

"Govore roditeljima da poduzimaju sigurnosne mjere za djecu, ali ne žele reći ništa o tome koje je opravdanje da se Lemieux vrati u učionicu, što je zapravo glavni uzrok problema", dodala je.

Inače, srednja škola Oakville Trafalgar je već primila prijetnje bombama i pucnjavom zbog nastave koju je Kayla Lemieux održala dok je nosila masivne umjetne grudi ispod vrlo uskih majica koje su učenici nazivali 'klaunovskim'.

"Roditelji u Nora Frances Henderson trebali bi biti zabrinuti za sigurnost svoje djece", rekla je Celina Close.

"Prijetnje bombama najvjerovatnije će se ponoviti, a nakon što počnu prijetnje bombom, djeca više nisu u sigurnom okruženju i nisu na mjestu pogodnom za učenje. U učionicama će biti bombardiranja, to je kao da ste u Bejrutu", rekla je.

"Iz iskustva znam da se školsko okruženje pretvara u cirkus s Lemieuxom kao glavnim likom. Isti cirkus mogu očekivati i roditelji Nore Frances Henderson. Žao mi je zbog tih porodica i djece. Postaje tjeskobno slati dijete u školu, znajući da mu se prijeti", dodala je.

U memorandumu koji je direktor srednje škole Nora Frances Henderson, Tom Fisher, podijelio roditeljima, upozorava da bi oni kao škola mogli 'privući određeni nivo pozornosti javnosti' i objašnjava niz sigurnosnih protokola koji se uvode kako bi se zadovoljilo to kontroverzno zapošljavanje.

I dok su roditelji bijesni, a javnost zgrožena, Kayla Lemieux se bavi svojim grudima za koje uporno tvrdi da su prave, a ne protetske. Tvrdi da pati od stanja koje se zove gigantomastija, a zbog kojeg grudi pretjerano rastu.

Također, za sebe tvrdi da 'nije transrodna osoba, već je interseksualna'.

Po definiciji na stranici European Institute for Gender Equality interseksualna osoba je 'termin koji označava brojne varijante tjelesnih značajki neke osobe koje ne odgovaraju strogim medicinskim definicijama žene ili muškarca', piše NewYorkPost.



(Ajdin B.)

 
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.