18.9.2023. 19:21
0
Ukrajinci objavili da su probili rusku odbranu kod Bahmuta
FOTO: AFP
Ukrajina je danas ustvrdila da su njene snage probile rusku liniju odbrane u blizini grada Bahmuta na istočnoj liniji u jeku žestokih borbi, objavila je novinska agencija AFP.

Ovo dolazi nakon što je Kijev izvijestio o ponovnom preuzimanju malih dijelova zemlje od ruskih snaga duž južnog fronta i grada Bahmuta u istočnoj regiji Donjecka.

U saopćenju, komandant ukrajinskih kopnenih snaga Oleksandr Syrskyi je naglasio:

"Nastavljaju se žestoke borbe u području Bahmuta. Kao rezultat uspješnih akcija naših trupa, neprijateljska odbrambena linija je slomljena."

Ukrajinske trupe navodno su usmjerile svoju kontraofanzivu, koju su pokrenule ranije ove godine kako bi oslobodile svoju teritoriju koja je trenutno pod kontrolom Moskve, i u područje Bahmuta.

U ovom gradu se se već ranije vodile neke od najkrvavijih i najdužih bitaka od izbijanja ruske agresije u februaru prošle godine.

"Dva četvorna kilometra oslobođena su u sektoru Bakhmuta", rekla je zamjenica ministra odbrane u odlasku Hanna Maliar ukrajinskim medijima ranije u ponedjeljak.

Objava je također stigla na dan kada je Kijev objavio da su njegove snage ponovno zauzele Klishchiivku, selo južno od Bahmuta. Ukrajinske snage zauzele su 5,2 kvadratna kilometra na jugu, rekao je Maliar.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.