26.10.2023. 14:47
2
Katar na smrt osudio osam indijskih oficira
Sud u Kataru najavio je smrtnu kaznu za osam Indijaca uhapšenih u zemlji prošle godine, navela je indijska vlada, dodajući da je "duboko šokirana" presudom.

New Delhi je u saopćenju naoveo da pridaje "veliku važnost ovom slučaju" i da će "raspraviti presudu s katarskim vlastima", prenosi Reuters. 

Nepotvđene informacije kažu da su Indijci špijunirali za Izrael. 

Bivši oficiri indijske mornarice — kapetan Navtej Singh Gill, kapetan Birendra Kumar Verma, kapetan Saurabh Vasisht, zapovjednik Amit Nagpal, zapovjednik Purnendu Tiwari, zapovjednik Sugunakar Pakala, zapovjednik Sanjeev Gupta i Sailor Ragesh — uhapsila je katarska obavještajna služba iz Dohe 30. augusta, 2022. Katarske vlasti nisu objavile optužbe protiv njih.

(Ajdin B.)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.