9.11.2023. 21:42
0
Jemenski pokret Huti pokrenuo uzastopne raketne i bespilotne napade na Izrael
FOTO: EPA
Jemenski Huti lansirali su seriju balističkih projektila na Izrael, uključujući vojne ciljeve u gradu Eilatu, rekao je vojni glasnogovornik grupe, javlja Sky News.

Ranije danas izraelska vojska je saopštila da su sistemi protivvazdušne odbrane u oblasti Crvenog mora, kojoj Izrael ima pristup preko luke Eilat, presreli raketu lansiranu prema njenoj teritoriji.

U odvojenom incidentu, neidentifikovani dron je udario u civilnu zgradu u samom Eilatu, navodi se u saopštenju.

Huti su dio regionalnog saveza s Iranom, koji također uključuje Hamas i libanonski Hezbolah.

Oni upravljaju dijelovima Jemena, uključujući glavni grad Sanu, više od hiljadu milja od Izraela.

Izrael ih je okrivio za nestabilnost na Bliskom istoku, rekavši da je "krug sukoba" u regionu vođen njegovim "nastavljenim zločinima".

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.