18.11.2023. 11:41
0
Svjetske kompanije pauziraju reklame na X-u nakon navodnog antisemitskog komentara Elona Muska
FOTO: EPA
Kompanija "IBM" ove nedjelje je prestala da se reklamira na X, nakon izvještaja da se njihova reklama pojavila pored materijala koji veliča naciste.

Liberalna advokatska grupa "Media Meters" navela je u četvrtak da su reklame "Applea", "Oraclea", mreže "NBC Universal Bravo" i "Comcast" također postavljene uz antisemitski materijal na mreži X.

"IBM ima nultu toleranciju na govor mržnje i diskriminaciju, pa smo momentalno suspendovali naše reklamiranje na X, dok istražujemo okolnosti ove apsolutno neprihvatljive situacije", saopštila je kompanija.

"Apple", "Oracle", "NBC Universal" i "Comcast" nisu odmah odgovorili na zahtjeve za  komentar o njihovim narednim koracima.

Evropska komisija je u petak, takođe, navela da će pauzirati reklamiranje na X i ostalim društvenim platformama, zbog povećanja govora mržnje.

U petak su i "Disney", "Lionsgate" i "Paramount" takođe poručili da prekidaju ili pauziraju reklamiranje na X.

Bijela kuća osudila je u petak Muska zbog, kako je navedeno, ''ponavljanja gnusnih antisemitskih laži'' na X i poručila da je riječ o ''užasnom promovisanju antisemitske i rasističke mržnje'', suprotne vrijednostima za koje se Amerikanci zalažu, prenosi Tanjug.

Musk je ranije ove nedjelje izazvao oštre reakcije objavljujući tvitove u kojima je odgovorio na poruke drugog korisnika, koji je lažno optužio Jevreje da navodno ''šire mržnju prema bijelcima'', prenio je Glas Amerike.

Musk je konkretno na tu objavu odgovorio riječima: ''Vi zapravo govorite istinu''.

(Erna H.) 

ELON MUSK
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.