27.11.2023. 16:31
0
Elon Musk posjetio Izrael: Nema izbora osim da se uništi Hamas
FOTO: X
Vlasnik društvene mreže X Elon Musk sastao se u Izraelu sa premijerom te zemlje Benjaminom Netanyahuom.

Oni su posjetili kibuc Kfar Aza, gdje su svjedočili zločinima koje je počinio Hamas.

Izraelske vlasti su objavile da je postignut načelni ugovor o korištenju komunikacije Starlink u vlasništvu Muskeove komponaije SpaceX u Gazi.

Musk je poručio Netanyahuu da nema izbora osim da se uništi Hamas kako bi se stvorila bolja budućnost Gaze te poručio da oni imaju genocidne namjere prema jevrejskom narodu.

Musk je izrazio želju da pomogne Gazi u obnovi nakon rata.

- Ako želite sigurnost, mir i bolji život za stanovnike Gaze, onda morate uništiti Hamas. Prvo se morate riješiti otrovnog režima kao što je to učinjeno u Njemačkoj i Japanu - kazao je Netanyahu.

Musk je napomenuo da su u takvom sukobu civilne žrtve neizbježne, ali da ih Izrael pokušava izbjeći.

Elon Musk
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.