26.11.2023. 16:06
1
U Holandiji danima tražili opasnu zelenu mambu, a ona sve vrijeme bila u kući
FOTO: Freek Vonk/Facebook
U Holandskom gradu Tilburg u petak je pronađena vrlo otrovna zelena mamba za koju se mislilo da je pobjegla iz kuće svog vlasnika.

Potraga za zmijom je trajala od ponedjeljka kada je vlasnik zmije obavijestio policiju da mu nedostaje jedna zmija.

Policija je objavila fotografiju opasne zelene mambe duge dva metra i upozorila stanovnike da ostanu u kućama i ni pod kojim okolnostima ne pokušavaju uhvatiti zmiju.

Sudbina zmije bila je nacionalna vijest, iako su se u isto vrijeme održavali historijski izbori u Holandiji.

Vlasti su danima uz pomoć pasa tragača i stručnjaka za zmije neuspješno pokušavale pronaći životinju da bi u petak shvatili da se mamba skrila iza gipsanog zida.

Zmija je bila "budna i aktivna", rekao je biolog Freek Vonk, koji je pomogao u potrazi. "Imala je dovoljno vode i vrlo je dobrog zdravlja.", prenosi Index.



(M.Lj.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.